Terug naar overzicht

Dessert

Chocoladekoekjes met Meli choco

cheesecake met limoen en vanille
  • Benodigde tijd:
    25 min voorbereiden,
    60 min rusttijd,
    12 min in de oven
  • Aantal koekjes: ongeveer 30

Bereidingswijze:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2
Meng de boter, suiker, vanillesuiker en eidooier in een kom tot een romig mengsel.

Stap 3
Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een mooi deeg.

Stap 4
Rol het deeg uit met een dikte van ongeveer 4 mm.

Stap 5
Leg het deeg op een folie en smeer de Meli choco erop.

Stap 6
Rol op, vouw de folie er goed rond en rol nog eens over de werktafel zodat het een stevige rol wordt.

Stap 7
Leg de rol deeg een uur in de koelkast.

Stap 8
Verwijder de folie en snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Stap 9
Bak de koekjes gedurende 12 minuten.

Ingrediënten

  • 150g boter
  • 100g witte suiker
  • 170g bloem
  • een zakje (of 8g) vanillesuiker
  • 1 ei
  • 8 eetlepels Meli choco
  • snuifje zout