Terug naar overzicht

Gerechten met honingkoek

Meli Suisse

  • Benodigde tijd: 30 tot 45 minuten
  • Aantal personen: 4

Bereidingswijze

Verkruimel de honingkoek in grove stukjes. Diepvriesbladerdeeg laten ontdooien en rusten. Smeer er de vanillepudding op en bestrooi met veel grof honingkoekkruim Meli en de bleke rozijntjes.
Rol het blad op tot een rol en kleef dicht met wat honing of eigeel. Ronde schijven snijden van 2 cm, op een beboterde ovenplaat leggen en ietwat platdrukken. Afbakken op 180 °C gedurende 20 minuten. De afgebakken rondellen besmeren met Meli honing, laten afkoelen op rooster.
TIP: dek de taartbodems van fruit- en compotetaarten met verkruimelde sneetjes honingkoek. Ze slorpen het teveel aan vocht op en schenken je gebak extra smaak.

Ingrediënten

  • 1 blad bladerdeeg (ca 15 op 20 cm)
  • 150g kant-en-klare vanillepuding
  • 2 sneden Meli honingkoek
  • rozijnen (bleek)
  • Meli vloeibare honing
  • 1 eigeel

Culinair met honing

De lekkerste gerechten starten met de beste ingrediënten