Meli vloeibare honing
Acacia honing in knijpfles
Heldere lichte honing die meestal in Oost-Europese landen wordt geoogst. Hij heeft een lichte kleur en is steeds vloeibaar. De smaak is verfijnd, bijna neutraal met zoete nasmaak. Meestal gebruikt om allerlei dranken en gerechten te zoeten, waarvan de honingsmaak niet mag domineren.
Getoonde verpakking:
vloeibare honing 250gr in knijpfles
Volgende verpakkingen vloeibare acacia honing in knijpflessen zijn beschikbaar:
- 250gr
- 450gr

Voedingswaarden per 100gr | |
Energie (kJ) | 1360 |
Energie (kcal) | 320 |
Proteïnen (g) | 0,5 |
Koolhydraten (g) | 79,3 |
Suikers (g) | 79,3 |
Vetten (g) | 0,1 |
Voedingsvezels | < 0,7% |
Natrium | 0,006% |
Fructose | n/a |
Sorbitol | n/a |

Ontdek meer van het Meli honing assortiment

Honing, zoete energie
Honing is erg nuttig als bron van koolhydraten, die energie leveren en een rijke zoete smaak. Honing bevat heel wat vitaminen, mineralen, aminozuren en anti-oxidanten. Meli honing is voor minstens 2/3 fructose en glucose. Deze worden onmiddellijk en zonder afbrekingsproces door ons lichaam opgenomen. Meli honing is aldus een bron van directe energie zonder tussenstation (in tegenstelling tot kristalsuiker). De zoetwaarde van 100g honing staat gelijk met die van 120g suiker. Gebruik dus wat minder, dan scheelt dat ook nog in calorieën. 1 eetlepel honing is 12 gram, 100 gram honing zijn 1340kJ of 320kcal (100 gram suiker zijn 400kcal).

Honing en sport
Dankzij de snelle suikers (fructose en glucose) in honing is dit een ideale energiebron tijdens een duurinspanning zoals fietsen. De snelle suikers zijn immers van nature aanwezig in het lichaam waardoor ze veel sneller in energie omgezet kunnen worden dan gewone riet- of bietsuikers (sacharose).
Honing verhoogt bovendien ook het uithoudingsvermogen en de sportprestaties, omdat honing de glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil houdt en daardoor ook de herstelperiode na het sporten verkort.

Honing en gezondheid
Honing is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens enorm gezond.
Honing heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt, en je kunt het zelfs op wondjes op de huid smeren.
Honing reguleert de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose. Honing is dus absoluut niet te vergelijken met suiker.
Culinair met honing
De lekkerste gerechten starten met de beste ingrediënten