Industriële verwerking

Steeds vaker worden de intrinsieke natuurlijke kwaliteiten van honing ingezet om aan andere voedingsproducten een meerwaarde te geven.
De biscuiterie, de vleesindustrie, de bakkerijsector, … verwerken steeds meer honing als natuurlijke zoetstof.

Ook de producenten van verse producten (allerhande salades, geitenkaasjes, sausen, …) geven een extra toets aan hun gerechten door het gebruik van honing als ingrediënt. Het gebruik van een natuurlijk en hoogwaardig ingrediënt als honing biedt aan deze producenten en hun producten een intrinsieke meerwaarde.

Meli biedt aan deze bedrijven een aantal honingvariëteiten aan, die permanent op stock zijn en dus flexibel kunnen geleverd worden. Hierbij zorgt Meli voor zekerheid voor zijn klanten door een waterdichte controle van de honing op diverse criteria (zie specificaties) en door continuïteit in kwaliteit. Vandaag hebben wij volgend aanbod courant in voorraad.

Soort Kleur volgens Pfund-meting Smaak
Bloemen 50-85 mm / light amber80-114 mm / amber milde tot uitgesproken smaak
Meli 34-50 mm / extra light amber milde smaak
Acacia 0-16,5 mm / water white-extra white neutral smaak
Bio 50-85 mm / light amber85-114 mm / amber uitgesproken smaak

Alle soorten zijn vrij van onzuiverheden, kristalvrij en gebruiksklaar, van bestendige kwaliteit en beschikbaar op afroep. Met alle sanitaire garanties voor uw kwaliteitssysteem. Aangepaste verpakkingen zoals paletcontainers of emmers. Scherpe prijzen en korte leveringstermijnen.

Honing
Multiflorale honing, van diverse oorsprong, bereid zonder enige toevoeging of verandering en met behoud van alle waardevolle stoffen.
De basishoning in vaten wordt vloeibaar en kristalvrij bereid door snelle dekristallisatie met filtering op 200 micron, onmiddellijke afkoeling met recuperatie van het aroma en tenslotte verpakking in nieuwe recipiënten. Klaar voor onmiddellijk gebruik in levensmiddelen. Garantie van niet kristallisatie van tenminste 3 maanden.

Voor de specificaties van de honing, klik hier!

Honing
Multiflorale honing, van diverse oorsprong, bereid zonder enige toevoeging of verandering en met behoud van alle waardevolle stoffen.

De basishoning in vaten wordt vloeibaar en kristalvrij bereid door snelle dekristallisatie met filtering op 200 micron, onmiddellijke afkoeling met recuperatie van het aroma en tenslotte verpakking in nieuwe recipiënten. Klaar voor onmiddellijk gebruik in levensmiddelen. Garantie van niet kristallisatie van tenminste 3 maanden.

Voor de specificaties van de honing, klik hier!

Honing
Monoflorale honing, van diverse oorsprong, bereid zonder enige toevoeging of verandering en met behoud van alle waardevolle stoffen.

De basishoning in vaten wordt vloeibaar en kristalvrij bereid door snelle dekristallisatie met filtering op 200 micron, onmiddellijke afkoeling met recuperatie van het aroma en tenslotte verpakking in nieuwe recipiënten. Klaar voor onmiddellijk gebruik in levensmiddelen. Garantie van niet kristallisatie van tenminste 3 maanden.

Voor de specificaties van de honing, klik hier!

Honing

Beschrijving van de biohoning: zowel de streek waarin geoogst wordt, als de methoden van de betrokken bijenhouder (bijenkasten, behandelingen allerlei, etc) voldoen aan het lastenboek van de EG verordening nr 2092/91 aangaande biologische productie. Controle door Certisys BE-BIO-01.

 

Kwaliteit: volkomen natuurlijke honing, zonder enige toevoeging of verandering, met behoud van alle waardevolle stoffen.
Bereiding van de vloeibare honing: snelle dekristallisatie (45 °C) met filtering op 200 micron – onmiddellijke afkoeling met recuperatie van het aroma – verpakken in nieuwe recipiënten. Klaar voor onmiddellijk gebruik in biologische producten. Garantie van niet-kristallisatie van tenminste 3 maanden.

Voor de specificaties van de honing, klik hier!