Manuka NPA 5+ en MGO 83+ honing

Meli Manuka honing met een NPA 5+ en MGO 83+ kwalificatie: hét kwaliteitskeurmerk.

De Manuka honing is een monoflorale, vloeibare, amberkleurige honing. De nectar voor de Manuka honing wordt gewonnen uit de bloesems van de Manuka struik (of Leptospermum scoparium) in Nieuw-Zeeland. Deze struik kan tot vijf meter hoog worden, en kan zelfs uitgroeien tot een boom van vijftien meter hoog. De bloemen ruiken zeer zoet en zijn een belangrijke bron van stuifmeel en nectar voor bijen, vliegen, kevers en gekko’s. De Manuka honing wordt in de landelijke en pure omgeving van Nieuw-Zeeland geoogst. De inheemse bevolking, ook Maori’s genoemd, erkent de unieke activiteit van de Manuka honing en gebruikt het al eeuwenlang.

Manuka NPA 5+ & MGO 83+ kwalificatie

Meli Manuka NPA 5+ en MGO 83+ voldoet aan de Manuka richtlijnen uitgevaardigd in Nieuw-Zeeland. Hieronder vallen onder andere NPA en MGO, componenten die de Manuka honing specifieke eigenschappen schenken. Hoe hoger de waarde van deze componenten, hoe beter de antibacteriële activiteit.

Meli’s vloeibare Manukahoning heeft een NPA 5+ en MGO 83+ kwalificatie. Non Peroxide Activity (NPA) is de graadmeter die de zuiverheid en concentratie in de Manuka honing aangeeft. De Methylglyoxal (MGO) is de component die verantwoordelijk is voor de antibacteriële activiteit.

De NPA 5+ en MGO 83+ kwalificatie geldt sinds eind 2016. Voorheen had de Manuka honing van Meli de rating 10+TA, waarbij TA staat voor de totale antibacteriële werking van de honing. Dit is de som van peroxide activiteit (die aanwezig is in alle honingen) en non-peroxide activiteit (die enkel aanwezig is in Manuka honing). Met het invoeren van de NPA 5+ en MGO 83+ kwalificaties wil Meli nog sterker de unieke eigenschappen van de Manuka honing in de verf zetten.

Aanbevolen by Meli

Meli’s Manuka NPA 5+ et MGO 83+ honing is een waardevol onderdeel voor een evenwichtig voedingspatroon. Bewaar de honing op kamertemperatuur (18-25°C) en vermijd direct zonlicht. Na gebruik bokaal gesloten bewaren. Opgelet, honing is niet geschikt voor kinderen onder de 12 maanden. De Manuka honing kan van nature kristalliseren: verwarm de bokaal even au bain-marie (max. 60°C); de honing wordt opnieuw vloeibaar zonder zijn waarde te verliezen.