Een echte specialiteit

Meli Choco

Meli Choco wordt beschouwd als een echte specialiteit. Hij wordt bereid met echte chocolade, verse melk, Meli honing en suiker. Onze Meli Choco is makkelijk te smeren maar kan ook opgelost worden in warme melk. Tevens kan men de choco gebruiken voor het versieren van taarten en andere desserts.

Vaste honing

Echte chocolade

Echte chocolade

De intense smaak van echte chocolade, daar valt niks aan toe te voegen. Letterlijk. Daarom gebruiken we voor Meli Choco niks anders.

Echte melk

Echte melk

Romige melk van de beste kwaliteit geeft Meli Choco zijn prettig zachte smaak. Dat proef je vanaf de eerste hap.

Echte Meli honing

Echte Meli honing

Minder suiker, meer Meli honing. Dat is heerlijk zoet puur natuur.

Minder vet

Minder vet

Meli Choco bevat 40% minder vet dan het gemiddelde van zijn vijf bekendste concurrenten.

Gemiddelde voedingswaarde per 100g per portie(15g) RI*(%)
Energie 1790kJ/429kcal 268.5kJ/64.4kcal 3.2%
vetten 21g 3.2g 4.5%
waarvan verzadigde vetzuren 12.3g 1.9g 9.2%
Koolhydraten 53g 7.9g 3.1%
waarvan suikers 53g 7.9g 8.8%
Voedingsvezels 6.9g 1.0g  4.1%
Eiwitten 3.2g 0.5g 1.0%
Zout 0.06g 0.01g 0.15%

*RI: referentie-inname van een gemiddelde (8.400 kJ / 2.000 kcal)

Ontdek meer van het Meli choco assortiment

Honing, zoete energie

Honing, zoete energie

Honing is erg nuttig als bron van koolhydraten, die energie leveren en een rijke zoete smaak. Honing bevat heel wat vitaminen, mineralen, aminozuren en anti-oxidanten. Meli honing is voor minstens 2/3 fructose en glucose. Deze worden onmiddellijk en zonder afbrekingsproces door ons lichaam opgenomen. Meli honing is aldus een bron van directe energie zonder tussenstation (in tegenstelling tot kristalsuiker). De zoetwaarde van 100g honing staat gelijk met die van 120g suiker. Gebruik dus wat minder, dan scheelt dat ook nog in calorieën. 1 eetlepel honing is 12 gram, 100 gram honing zijn 1340kJ of 320kcal (100 gram suiker zijn 400kcal).

Honing en sport

Honing en sport

Dankzij de snelle suikers (fructose en glucose) in honing is dit een ideale energiebron tijdens een duurinspanning zoals fietsen. De snelle suikers zijn immers van nature aanwezig in het lichaam waardoor ze veel sneller in energie omgezet kunnen worden dan gewone riet- of bietsuikers (sacharose).

Honing verhoogt bovendien ook het uithoudingsvermogen en de sportprestaties, omdat honing de glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil houdt en daardoor ook de herstelperiode na het sporten verkort.

Honing en gezondheid

Honing en gezondheid

Honing is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens enorm gezond.Honing heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt, en je kunt het zelfs op wondjes op de huid smeren.

Honing reguleert de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose. Honing is dus absoluut niet te vergelijken met suiker.

Culinair met honing

De lekkerste gerechten starten met de beste ingrediënten