Meli vloeibare honing

Honingsticks

Meli Honingsticks: je zoetmiddel puur natuur. Even lekker als gezond.
Vloeibare Meli Honing in een handige portieverpakking van 8g.

Voor thuis of in je brooddoos. Voor je thee of je tussendoortje.
Maar ook je forse energieboost bij het sporten of studeren.

Getoonde verpakking:
120x 8gr

Volgende verpakkingen honingsticks zijn beschikbaar:
  • 120x 8gr
  • 20x 8gr

 

 

Honingsticks

Terug naar overzicht

Voedingswaarden per 100gr
Energie (kJ) 1340
Energie (kcal) 320
Proteïnen (g) 0,5
Koolhydraten (g) 79,3
Suikers (g) 79,3
Vetten (g) 0,1
Voedingsvezels
Natrium
Fructose
Sorbitol

Ontdek meer van het Meli honing assortiment

Honing, zoete energie

Honing, zoete energie

Honing is erg nuttig als bron van koolhydraten, die energie leveren en een rijke zoete smaak. Honing bevat heel wat vitaminen, mineralen, aminozuren en anti-oxidanten. Meli honing is voor minstens 2/3 fructose en glucose. Deze worden onmiddellijk en zonder afbrekingsproces door ons lichaam opgenomen. Meli honing is aldus een bron van directe energie zonder tussenstation (in tegenstelling tot kristalsuiker). De zoetwaarde van 100g honing staat gelijk met die van 120g suiker. Gebruik dus wat minder, dan scheelt dat ook nog in calorieën. 1 eetlepel honing is 12 gram, 100 gram honing zijn 1340kJ of 320kcal (100 gram suiker zijn 400kcal).

Honing en sport

Honing en sport

Dankzij de snelle suikers (fructose en glucose) in honing is dit een ideale energiebron tijdens een duurinspanning zoals fietsen. De snelle suikers zijn immers van nature aanwezig in het lichaam waardoor ze veel sneller in energie omgezet kunnen worden dan gewone riet- of bietsuikers (sacharose).

Honing verhoogt bovendien ook het uithoudingsvermogen en de sportprestaties, omdat honing de glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil houdt en daardoor ook de herstelperiode na het sporten verkort.

Honing en gezondheid

Honing en gezondheid

Honing is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens enorm gezond.Honing heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt, en je kunt het zelfs op wondjes op de huid smeren.

Honing reguleert de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose. Honing is dus absoluut niet te vergelijken met suiker.

Culinair met honing

De lekkerste gerechten starten met de beste ingrediënten