NL

/

FR
Beste bezoeker, u bezoekt onze website via Internet Explorer. Deze browser wordt niet langer ondersteund door Microsoft. Voor een ideale gebruikservaring raden wij u aan om onze website te bezoeken via recente versies van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox. ×

Meli zoekt wereldwijd naar de beste honing en haalt die rechtstreeks bij de imker, met het oog op smaak, kwaliteit, duurzaamheid en respect voor de natuur.

Meli recherche le meilleur miel partout dans le monde en s’adressant directement à l’apiculteur, dans un souci de proposer les meilleures saveurs, sans perdre de vue la qualité, la durabilité et le respect de la nature.

Pure honing van eigen bodem
Lokale samenwerking met Imker Torfs
Meli vond bij Imker Torfs de duurzame, gepassioneerde Belgische imker die het zocht. Imker Herman Torfs werkt samen met zijn vrouw en zonen als zelfstandig imker in Aarschot. Net als de stichter en bezieler van Meli, Albéric Florizoone, had Herman van kindsbeen af een ongelooflijke fascinatie voor bijen en honing. Wat begon als een hobby die hij erfde van z’n grootvader, werd in Hermans jeugd zijn favoriete bezigheid. Vandaag de dag staat Herman aan het hoofd van een succesvolle familiezaak die focust op Belgische honing. Daarnaast houdt Imker Torfs zich ook bezig met de selectie en kweek van Buckfastbijen, een speciaal type honingbijen.
Vanop het veld tot in de winkelrekken
Imker Torfs plaatst zijn korven op verschillende locaties in België. Op die manier wordt een groot aantal gewassen bestoven en kunnen de bijen verschillende soorten nectar opslurpen. De bijenkasten worden standaard in U-vorm geplaatst. Zo vindt elke bij zijn kast snel terug.
De bijen vliegen uit en gaan op zoeknaar nectar en stuifmeel. Van het nectar maken de bijen honing. Afhankelijk van de bloemen die er in de omgeving te vinden zijn, maken de bijeneen andere soort honing.
De bijenkorf is onderverdeeld in verschillende compartimenten die ook wel ramen genoemd worden. In die ramen bewaren de bijen hun honing in speciale hokjes die ze met een wasdeksel afsluiten. Kort voor de oogst plaatsen de imkers een bijendrijver in de honingkasten. Daardoor kunnen de bijen wel naar buiten vliegen, maar niet meer terug naar binnen. Op die manier worden de bijen niet heel erg gestoord tijdens de oogst.

De imker ziet aan het wasdeksel of de honing rijp is voor de oogst. Vanaf mei kan de imkervoor de eerste keer honing oogsten. Voelen de kasten zwaar aan en zijn de honingraten stevig verzegeld? Dan is het voor de imker tijd om te oogsten.

Voordat de imker overgaat tot de ontzegeling van de raten, schuift hij de bijen voorzichtig van de raten. Daarna verwijdert hij de wasdekseltjes met een speciale vork en haalt hij de honing uit de raten.
Tijd om de honing in te laden en ermee naar Meli te rijden!

Eens bij Meli aangekomen, wordt de honing uitvoerig getest in het labo op verschillende parameters: suiker- en vochtgehalte, kleur, pesticide- en antibioticagehalte, aanwezigheid van ijzers… Daarna wordt de honing verwerkt en verpakt, 100% natuurlijk!

De multiflorale, Belgische honing wordt verdeeld over de verkooppunten en vindt zijn weg naar de Meli-fans. Dankzij z’n milde en zachtzoete smaak overtuigt de honing elke honingliefhebber.
Meli, natuurlijk.