Beste bezoeker, u bezoekt onze website via Internet Explorer. Deze browser wordt niet langer ondersteund door Microsoft. Voor een ideale gebruikservaring raden wij u aan om onze website te bezoeken via recente versies van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox. ×

Meli zoekt wereldwijd naar de beste honing en haalt die rechtstreeks bij de imker, met het oog op smaak, kwaliteit, duurzaamheid en respect voor de natuur.

Meli searches for the best honey all over the world. To get the best taste and quality, we get it directly from the beekeeper.

Pure honing van eigen bodem
Lokale samenwerking met imkerij Bijenboer

Meli vond bij imkerij Bijenboer uit Aarschot de duurzame, gepassioneerde Belgische imker die het zocht. Jef Torfs is de 3de generatie imker bij Bijenboer. Hij werkt al sinds het einde van zijn studies mee in het bedrijf van zijn vader. Net als de stichter en bezieler van Meli, Albéric Florizoone, heeft Jef van kindsbeen af een ongelooflijke fascinatie voor bijen en honing. Mede door zijn nieuwe kijk, katapulteerde hij samen met het altijd enthousiaste personeel het bedrijf naar de 21ste eeuw. Daarnaast houdt Bijenboer zich bezig met de selectie en kweek van Buckfastbijen, een speciaal type honingbijen.

vlag be NL

/

FR
Vanop het veld tot in de winkelrekken

Bijenboer plaatst zijn korven op verschillende locaties in België. Op die manier wordt een groot aantal gewassen bestoven en kunnen de bijen verschillende soorten nectar opslurpen. De bijenkasten worden standaard in U-vorm geplaatst. Zo vindt elke bij zijn kast snel terug.

De bijen vliegen uit en gaan op zoeknaar nectar en stuifmeel. Van het nectar maken de bijen honing. Afhankelijk van de bloemen die er in de omgeving te vinden zijn, maken de bijeneen andere soort honing.
De bijenkorf is onderverdeeld in verschillende compartimenten die ook wel ramen genoemd worden. In die ramen bewaren de bijen hun honing in speciale hokjes die ze met een wasdeksel afsluiten. Kort voor de oogst plaatsen de imkers een bijendrijver in de honingkasten. Daardoor kunnen de bijen wel naar buiten vliegen, maar niet meer terug naar binnen. Op die manier worden de bijen niet heel erg gestoord tijdens de oogst.

De imker ziet aan het wasdeksel of de honing rijp is voor de oogst. Vanaf mei kan de imkervoor de eerste keer honing oogsten. Voelen de kasten zwaar aan en zijn de honingraten stevig verzegeld? Dan is het voor de imker tijd om te oogsten.

Voordat de imker overgaat tot de ontzegeling van de raten, schuift hij de bijen voorzichtig van de raten. Daarna verwijdert hij de wasdekseltjes met een speciale vork en haalt hij de honing uit de raten.
Tijd om de honing in te laden en ermee naar Meli te rijden!

Eens bij Meli aangekomen, wordt de honing uitvoerig getest in het labo op verschillende parameters: suiker- en vochtgehalte, kleur, pesticide- en antibioticagehalte, aanwezigheid van ijzers… Daarna wordt de honing verwerkt en verpakt, 100% natuurlijk!

Recht van Belgische gele koolzaadvelden:
natuurzuivere koolzaadhoning van Meli

This creamy honey comes straight from several bright yellow rapeseed fields all over Belgium. Bijenboer's bee colonies start visiting the fields in early spring in search of nectar, ensuring proper pollination of the flowers. 'In return', they create delicious rapeseed honey. The honey is mild, creamy and airy in texture. Very tasty in muesli, tea or on a pancake.
Imker Torfs Winkels
Imker Torfs Magasins

Multi-floral honey from Meli

This golden liquid honey is 100% natural. Its light floral fragrance gives it a subtle but recognizable note. It has a characteristic sweet taste, appreciated by everyone. Delicious with a cup of tea, fresh toast or mild cheese.