45 minuten
4-6 personen

Ingredients

  • 500 gr gehakt
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje oregano
  • Peper en zout
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • Bosje verse peterselie
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 tl honing
  • ½ rode peper

Step 1

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 1 teen knoflook, peper, zout, het paprikapoeder, de oregano en de helft van de peterselie. Draai er balletjes van.

Step 2

Bak de balletjes in ongeveer 12 minuten goudbruin in een pan.

Step 3

Fruit de sjalot aan in een aparte pan. Snij de andere teen knoflook en de rode peper in schijfjes en voeg deze bij de aangefruite sjalot.

Step 4

Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan en breng de saus op smaak met honing en een snufje zout. Roer de andere helft van de peterselie door de saus. Voeg er ook de balletjes aan toe en roer alles even goed door.