15 minuten
4 personen

Ingredients

  • 500 g blauwe druiven
  • 1 el balsamicoazijn
  • handvol verse tijm
  • 150 g ricotta
  • 1 stokbrood
  • 2 el Meli-tijmhoning
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Step 2

Neem een ovenschaal. Snij de druiven doormidden en meng ze samen met één eetlepel olijfolie en één eetlepel balsamicoazijn. Verdeel de verse tijm over de druiven en kruid alles goed met peper en zout. Schud de ovenschaal zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Zet in de oven voor 15 minuten.

Step 3

Snij de baguette in 12 gelijke broodjes.

Step 4

Leg de broodjes op een bakplaat en bestrijk eventueel met wat olijfolie. Bak ze in de oven (eventueel boven de druiven) voor zo’n 6-8 minuten tot ze goudbruin zijn.

Step 5

Besmeer de broodjes met een genereuze portie van de ricotta en verdeel hierover wat van de druiven.

Step 6

Werk af met nog wat verse tijm en tot slot de tijmhoning. Je kan de bruschetta zowel koud als warm serveren.

In samenwerking met Kokerellen: www.kokerellen.be