35 minuten
4 personen

Ingredients

  • 1 blokje feta
  • 10-12 kerstomaten
  • 3 teentjes look, gepeld
  • enkele chilivlokken
  • 3 takjes tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels Meli bio honing
  • ½ theelepel zwarte peper, versgemalen

Step 1

Leg de feta in het midden van een kleine ovenschaal of een pannetje, schik er de tomaten en look rond.

Step 2

Rits de blaadjes van de tijm en strooi samen met de chilivlokken over de feta en tomaten. 

Step 3

Besprenkel alles in de ovenschaal met wat olie en rasp er wat citroenzeste over (zeste van een halve citroen).

Step 4

Snijd de citroen en leg 3 schijfjes bij de feta. 

Step 5

Meng de honing met versgemalen peper in een apart potje en verdeel de helft hiervan over de feta en groenten. 

Step 6

Bak de feta 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verdeel de resterende peperhoning over de warme feta. 

Step 7

Serveer met brood, rauwe groentjes of andere krokante crackers.