60 min
4 personen

Ingredients

  • 400 g kippenboutfilet
  • 400 g winterpeen
  • 2 stengels selder)
  • 500 g uien (gesnipperd)
  • 5 dl kippenbouillon
  • 3 el Meli-honing
  • 4 kardemomzaadjes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Step 1

Bak de gesnipperde uien in olijfolie. Voeg daar de Meli-honing aan toe en laat karameliseren.

Step 2

Snijd de winterpeen en selder in fijne plakjes. Kook de groenten in de kippenbouillon met de kardemom, komijn, paprikapoeder, peper en zout.

Step 3

Zet je tajine met wat olie op het vuur. Wacht totdat het goed warm is, bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze goudbruin in de tajine.

Step 4

Giet de bouillon met groenten in de tajine. Laat nog 30 minuten op een klein vuur pruttelen.

Step 5

Garneer met couscous en rozijnen, besprenkel met Meli-honing en genieten maar!

TIP

Liever veggie? Varieer dan met verschillende wintergroenten zoals pompoen, pastinaak en aardpeer en werk je tajine af met een royale portie feta of halloumi.