30 minuten
4 personen

Ingredients

  • 20 kippenvleugels
  • 50 g sesamzaad
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 limoenen
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 50 ml ketchup
  • 25 ml sweet chili saus
  • 50 ml sojasaus
  • 200 ml kokosmelk

Step 1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Step 2

Plaats de kippenvleugels in een schaal en giet er de marinade over. Plaats gedurende minimum 3 uur in de koelkast zodat de marinade kan intrekken.

Step 3

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Step 4

Bak de kip op een bakplaat gaar gedurende 15 min.

Step 5

Rooster de sesamzaadjes op een hete pan.

Step 6

Bestrooi de kippenvleugels met sesamzaad en serveer met zoete aardappel en broccoli.