90 minutes
2 personen

Ingredients

  • 300 g bloem
  • Snufje zout
  • Grof zeezout
  • ½ zakje gist
  • ½ el suiker
  • 25 ml olijfolie
  • Verse geitenkaas (zonder korst)
  • 3 tot 4 verse vijgen
  • 3 takjes tijm
  • 100 g roomkaas
  • Honing
  • 25 g pijnboompitten
  • Handje rucola

Step 1

Meng de bloem, het zout, de gist, de suiker, de olijfolie en 115 ml lauwwarm water in een kom en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg een uurtje rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats.

Step 2

Verwarm de oven 10 minuten voor op 220 °C. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en de vijgen in kwartjes. Haal de tijmblaadjes van de takjes.

Step 3

Kneed het gerezen deeg nog even kort door. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne pizzabodem. Prik een paar keer in de bodem met een vork.

Step 4

Besmeer de bodem met de roomkaas en bestrooi met gemalen peper en grof zeezout. Beleg de pizza met de vijgen, de geitenkaas en de tijmblaadjes. Werk af met de honing en de pijnboompitjes.

Step 5

Bak de pizza in 10 à 15 minuten goudgeel in de oven en garneer daarna met de rucolablaadjes.