2,5 uur (incl. 1,5 uur gaartijd)
4 personen

Ingredients

  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 2 laurierbladen
  • Tijm
  • 8 dl bruin bier
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 2 sneden honingkoek
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peterselie

Step 1

Pel de uien en versnipper ze. Pel de look en plet het teentje tot pulp.

Step 2

Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in. Stoof de stukjes ui en de geplette look in de hete boter.

Step 3

Smelt ondertussen een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur.

Step 4

Kruid het vlees met peper en zout. Bak de stukken vlees kort en krachtig tot ze aan de buitenkant een goudbruin kleurtje hebben.

Step 5

Doe het vlees in de stoofpot met ui en look.

Step 6

Voeg ook de laurierbladen en enkele takjes tijm toe.

Step 7

Giet het bier in de braadpan om de bakresten los te roeren en giet alles in de stoofpot, samen met de vleesbouillon. Dek af en laat een uur stoven op een heel zacht vuur.

Stap 8

Snijd de wortel en selder in schijfjes en voeg toe. Besmeer de honingkoek met mosterd en voeg toe. Laat nog 30 min. verder stoven en roer af en toe.

Stap 9

Werk af met enkele takjes verse peterselie en serveer met verse frieten en een fris slaatje. Smakelijk!