30 minuten
1 persoon

Ingredients

  • 1/4 kopje Meli honing
  • 1/4 kopje water
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 dunne plakjes gember
  • 1 kopje veenbessensap
  • 1/2 kopje gin
  • 1 kopje spuitwater
  • Wat veenbessen en rozemarijn als decoratie
  • IJs

De zomer komt eraan! Zo’n zwoele temperaturen brengen dorstige kelen met zich mee. Hoog tijd voor een heerlijk frisse cocktail op basis van veenbessen, gin, honing en rozemarijn dus! En daarna, beentjes in de lucht en… genieten!
Zo maak je het:

Stap 1

Meng de honing en het water in een pan op een middelhoog vuur. Kook tot de honing is opgelost en zet dan het vuur laag. Kneus de rozemarijn en voeg ze toe.

Stap 2

Laat 15 minuten koken. Haal de pan daarna van het vuur en laat volledig afkoelen. De rozemarijntakjes mogen verwijderd worden.

Stap 3

Neem dan een cocktail shaker en leg de plakjes gember op de bodem. Vul de shaker dan met ijs en voeg het veenbessensap en 60 ml van de honing-rozemarijn siroop toe. Sluit de shaker en schud tot alles goed gekoeld is. Open de shaker, voeg de gin toe en roer even. Giet het mengsel door een zeefje in 4 met ijs gevulde glazen. Doe er het spuitwater bij en garneer met wat veenbessen en rozemarijn.