25 minuten
4 personen

Ingredients

  • 3 rijpe bananen (die zijn een stuk zoeter)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels Meli honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 handvol noten naar keuze
  • 1 eetlepel nigellazaad of sesamzaad
  • 250 g havermoutvlokken
  • 3 eetlepels zonnebloempitten

Step 1

Zet je oven aan op 180 graden.

Step 2

Smelt kokosolie, pindakaas en honing samen, maar zorg dat het mengsel niet kookt of aanbrandt.

Step 3

Neem een kom, plet er de drie rijpe bananen in, en meng er vervolgens de gesmolten pindakaas, honing en kokosolie door.

Step 4

Vervolgens voeg je er al de havermoutvlokken, het lijnzaad en het sesamzaad bij tot het een kleverige brij vormt.

Step 5

Maak er vervolgens bolletjes van (de grootte van een pingpongbal) op een stuk bakpapier. Plet ze tot ze mooi rond zijn en ongeveer 1cm dik. Bestrooi ze vervolgens met zonnebloempitten en de noten, en druk die vast in het deeg.

Step 6

Bak ze tot ze mooi goudbruin worden en laat ze vervolgens afkoelen. Je bent nu klaar om te genieten.