45 minuten
4 personen

Ingredients

  • 600g wortelen
  • 1 ui
  • 800ml water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 3 eetlepels Meli honing
  • 2 teentjes look
  • 200ml lichte room
  • 2 theelepels citroensap
  • bakboter
  • peper en zout

Stap 1

Snipper de ui en de knoflook fijn en hak de geschilde wortelen in stukjes.

Stap 2

Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de knoflook kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.

Stap 3

Overgiet met water en voeg de bouillonblokjes toe. Zet op het hoogste vuur tot het kookt en laat dan 30 minuten verder sudderen.

Stap 4

Voeg de honing en het citroensap toe en kruid met peper en zout.

Stap 5

Mix het geheel & voeg de room toe. Zet nog 5 minuten op een laag vuurtje. Zorg ervoor dat je de soep niet meer laat koken.