20 minuten
4 personen

Ingredients

  • een halve kop zonnebloempitten
  • een halve kop pompoenpitten
  • een halve kop fijngestampte walnoten of hazelnoten
  • 1/4 kop lijnzaad
  • een snuifje kaneel
  • eventueel enkele gedroogde vijgen en rozijnen
  • een flinke scheut vloeibare Meli honing

Stap 1

Meng de pitten, noten, het lijnzaad, kaneel en de honing samen in een kom en roer alles om.

Stap 2

Spreid alles vervolgens uit op een stuk bakpapier op een bakplaat.

Stap 3

Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en laat het een kwartiertje bakken op 175 graden.

Stap 4

Als het dreigt aan te branden, roer je alles nog eens door elkaar. Wanneer alles goudbruin is en je maag begint te knorren door de heerlijke geur die zich nu in je keuken heeft verspreid, haal je het baksel uit de oven en meng je er het gedroogd fruit door.

Stap 5

Je bent nu klaar voor een heerlijk ontbijt. Serveer met wat yoghurt en een streepje honing als afwerking.