Benodigdheden

  • Ingrediënten voor 12 fetarolletjes
  • 100 gram feta
  • 2 el honing
  • 5 blaadjes salie, gesnipperd
  • Snuifje peper
  • 10 blaadjes filodeeg
  • Olijfolie
  • Ingrediënten voor 20 balletjes
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 1 el vloeibare honing
  • Peper en zout
  • 10 pretzelsticks
  • Garnituur: granaatappelpitjes, pistachenootjes, lijnzaad
  • Ingrediënten voor 12 roomkaasbruschette
  • Ciabatta
  • 100 gram roomkaas
  • 1 el honing
  • 2 perziken
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Fetarolletjes met honing


Verwarm de oven voor op 200° C en laat het filodeeg ontdooien. Meng de feta met honing, de peper en fijngesnipperde salie in een kom. Snijd het filodeeg een keer horizontaal en een keer verticaal doormidden. Strijk in met olijfolie. Neem een lepeltje van het fetamengsel en verdeel over de onderkant van het filodeegvierkant. Rol op en herhaal. Laat de rolletjes 20 à 25 minuten bakken in de oven. Smakelijk!

Kleurige kaasbolletjes


Meng de verse geitenkaas met de vloeibare honing. Kruid het mengsel met peper en zout. Rol kleine balletjes van het geitenkaasmengsel en laat 10 minuten opstijven in de koelkast. Hak de pistachenootjes fijn. Doe de pistachenootjes, de granaatappeltjes en het lijnzaad op aparte theebordjes. Rol de geitenkaasballetjes door de pistache, de granaatappelpitjes en het lijnzaad. Steek een halve pretzelstick in de balletjes en serveer.

Bruschetta met frisse roomkaas

Snijd de ciabatta in 12 dunne sneetjes. Bedruppel met olijfolie en zet kort onder de grill. Bestrijk de sneetjes brood met roomkaas en enkele druppels honing. Kruid af met peper en zout. Snijd de perzik in de helft en verwijder de pit. Snijd de perzikhelften in dunne schijfjes. Serveer op een houten plank of bord met een extra kommetje roomkaas en honing voor de grootste lekkerbekken.