20 min
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 6 dl karnemelk
  • ricotta
  • 3 el honing
  • 1 citroen
  • olie

Stap 1

Doe het boekweitmeel in een grote kom en meng er de eieren en de karnemelk door.

Stap 2

Mocht je tijd hebben, laat het deeg dan 1 à 2 uur rusten.

Stap 3

Maak ondertussen de ricotta topping. Meng daarvoor de ricotta met de honing en voeg het sap van de citroen toe. 

Stap 4

Doe de olie in een koekenpan en laat goed heet worden. 

Stap 5

Schep een soeplepel van het deeg in de pan en wals met de pan, tot het beslag de volledige bodem bedekt.

Stap 6

Zet het vuur lager, laat de pannenkoek rustig garen, tot de onderkant goudbruin kleurt, en draai om.

Stap 7

Serveer de boekweitpannenkoeken met het ricottamengsel. Smakelijk!