Ingrediënten
- 300 g boekweitmeel
- 4 eieren
- 6 dl karnemelk
- ricotta
- 3 el honing
- 1 citroen
- olie
Stap 1
Doe het boekweitmeel in een grote kom en meng er de eieren en de karnemelk door.
Stap 2
Mocht je tijd hebben, laat het deeg dan 1 à 2 uur rusten.
Stap 3
Maak ondertussen de ricotta topping. Meng daarvoor de ricotta met de honing en voeg het sap van de citroen toe.
Stap 4
Doe de olie in een koekenpan en laat goed heet worden.
Stap 5
Schep een soeplepel van het deeg in de pan en wals met de pan, tot het beslag de volledige bodem bedekt.
Stap 6
Zet het vuur lager, laat de pannenkoek rustig garen, tot de onderkant goudbruin kleurt, en draai om.
Stap 7
Serveer de boekweitpannenkoeken met het ricottamengsel. Smakelijk!