60 min
12 cupcakes

Ingrediënten

    Voor de cupcakes
  • 125 g ongezouten boter
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 50 g chocoladedruppels (melk of wit)
  • 2 tl melk
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • schil van 1 appelsien, geraspt

  • Voor de honing-botercrème
  • 125 g ongezouten boter
  • 75 ml Meli-honing
  • 75 ml zure room
  • 2 tl vanille-extract

  • Voor de bijtjes
  • 100 g gele rolfondant
  • 50 g zwarte rolfondant
  • 12 knoppen van witte chocolade
  • Zwarte stift met eetbare inkt

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 180°C. Vul je muffinplaat met cupcakevormpjes.

Stap 2

Meng in een grote kom de boter en de suiker met een keukenmixer. Doe daar de eieren, appelsienschil, melk, chocoladedruppels, de bloem en het bakpoeder bij. Roer goed tot een glad mengsel.

Stap 3

Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven.

Stap 4

Meng de honing en de boter voor het glazuur met een keukenmixer. Voeg tijdens het roeren de zure room en het vanille-extract toe.

Stap 5

Doe de honing-botercrème in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcakes.

Stap 6

Maak met het gele fondant kleine ovalen balletjes. Breek twee stukken zwart fondant af en rol deze om de gele bijenlijfjes, zodat je twee zwarte strepen krijgt. Snijd de chocoladeknopen doormidden en plaats ze als vleugels op je bijen. Teken met de stift een gezichtje.

Stap 7

Leg een bijtje op elke cupcake en voilà: geniet van je meesterwerkjes.