60 min
4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 el tahini
  • 1 el Meli-honing
  • ½ tl sumac
  • 6 takjes rozemarijn
  • ½ citroen
  • pijnboompitten (geroosterd)
  • olijfolie
  • peper en zout

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200° C. Hak de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd in dunne parten.

Stap 2

Meng de honing, tahini, citroen, rozemarijn, olijfolie, peper en zout in een kom.

Stap 3

Leg de pompoen in een ruime ovenschaal en roer het mengsel erdoorheen. Gebruik eventueel extra olijfolie om alle parten goed te bedekken.

Stap 4

Bak de pompoen ongeveer 45 minuten in de oven.

Stap 5

Haal de pompoen uit de over en strooi de sumac en pijnboompitten overheen. Et voilà, het ideale bijgerecht voor in de herfst!