45 min
8 personen

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 115 g boter
  • 160 g bruine suiker
  • 160 g vloeibare Meli honing
  • 1 ei
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 200 poedersuiker
  • 2 el water
  • Voedingskleurstof (oranje, geel & groen)
  • Sprinkels

Stap 1

Meng de boter, suiker en honing en voeg daarna de bloem en de kruiden toe.

Stap 2

Doe het deeg in plasticfolie en laat het minimum 4 uur opstijven in de koelkast.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit met wat bloem en steek de vormpjes uit.

Stap 4

Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier of antikleef bakmat.

Stap 5

Bak de koekjes 15 minuten in de oven en laat ze daarna helemaal afkoelen.

Stap 6

Meng de poedersuiker met het water. Let er op dat het mengsel niet te vloeiend wordt!

Stap 7

Doe het poedersuikermengsel in een spuitzak en versier de koekjes. Geef de mannetjes bijvoorbeeld ogen en een mond. Heb je geen spuitzak? Neem dan een diepvrieszakje en knip er een klein hoekje af.

Stap 8

Wil je de mannetjes ook voorzien van enkele leuke accenten? Maak dan opnieuw een poedersuikermengsel en doe er deze keer een beetje gele, rode of groene voedingskleurstof bij. Plaats enkele knoopjes op de buik van het mannetje en laat alles uitharden. Met de sprinkels kan je verder versieren naar keuze. Smullen maar!