15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 g gemengde sla
  • 12 verse vijgen
  • een grote tros blauwe druiven
  • 3 peren
  • 400 g champignons
  • 150g pijnboompitten
  • 25cl extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels Meli honing
  • 4 theelepels mosterd
  • 5cl balsamico azijn

Stap 1

Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin kleuren.

Stap 2

Snij de champignons in stukken en bak ze in een pan met wat olijfolie, peper en zout.

Stap 3

Snij de vijgen in vier, de peren in fijne sneetjes en de druiven in twee.

Stap 4

Doe de lauwe honing in een kom, samen met de mosterd en voeg daarna ook de balsamico azijn en de olijfolie toe. Meng alles samen en kruid met peper en zout. De textuur moet stroperig zijn.

Stap 5

Doe de gemengde sla, de champignons, de vijgen, de peer en de druiven in een kom. Strooi de pijnboompitten erover en breng op smaak met de vinaigrette. Smakelijk!