Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g zwarte chocolade
- 100 g boter
- 40 g bloem
- 80 g Meli-dadelstroop (en 1 el extra voor de topping)
- Een snuifje zout
- 150 ml room (30% vet)
- 1 tl cacaopoeder
- 1 el notenpasta (optioneel)
Stap 1
Laat de boter en de chocolade smelten.
Stap 2
Meng de twee eigelen met de dadelstroop.
Stap 3
Voeg daaraan de gesmolten chocolade met boter toe, samen met de bloem en een snuifje zout.
Stap 4
Klop de eiwitten goed stijf en meng ze zachtjes onder het mengsel.
Stap 5
Verdeel het mengsel over de muffinvormen en laat 7 à 8 minuten bakken in de oven op 180°. (De baktijd verschilt afhankelijk van de oven en de grootte van de muffins).
Stap 6
Haal de muffins uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Stap 7
Klop de slagroom op en voeg de dadelstroop, het cacaopoeder en de notenpasta toe.
Stap 8
Doe de slagroom in een spuitzak en verdeel over de muffins.
Stap 9
Werk af met een beetje cacaopoeder en goudpoeder voor een feestelijk resultaat!
Een samenwerking met Simply Morane: simplymorane.com