30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g zwarte chocolade
  • 100 g boter
  • 40 g bloem
  • 80 g Meli-dadelstroop (en 1 el extra voor de topping)
  • Een snuifje zout
  • 150 ml room (30% vet)
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 el notenpasta (optioneel)

Stap 1

Laat de boter en de chocolade smelten. 

Stap 2

Meng de twee eigelen met de dadelstroop.

Stap 3

Voeg daaraan de gesmolten chocolade met boter toe, samen met de bloem en een snuifje zout.  

Stap 4

Klop de eiwitten goed stijf en meng ze zachtjes onder het mengsel. 

Stap 5

Verdeel het mengsel over de muffinvormen en laat 7 à 8 minuten bakken in de oven op 180°. (De baktijd verschilt afhankelijk van de oven en de grootte van de muffins).  

Stap 6

Haal de muffins uit de oven en laat ze volledig afkoelen. 

Stap 7

Klop de slagroom op en voeg de dadelstroop, het cacaopoeder en de notenpasta toe. 

Stap 8

Doe de slagroom in een spuitzak en verdeel over de muffins. 

Stap 9

Werk af met een beetje cacaopoeder en goudpoeder voor een feestelijk resultaat!

Een samenwerking met Simply Morane: simplymorane.com