40 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 vanillestokje
  • 70 gr honing
  • 250 ml melk
  • 1 el bloem
  • Snufje kaneel
  • Benodigdheden
  • Vershoudfolie
  • Muffinvorm

Stap 1

Leg 2×3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op tot 2 rolletjes. Bestuif de rolletjes met bloem en wikkel ze in vershoudfolie. Leg ze in de koelkast.

Stap 2

Schraap voor de vanillevulling de vanille uit de stokjes. Breng de melk samen met de vanille, de vanillestokjes en de helft van de honing aan de kook.

Stap 3

Meng ondertussen de kaneel, de overige honing en de eierdooiers in een kom. Voeg er de bloem aan toe en meng alles met een garde tot je een gladde massa bekomt.

Voeg daarna een scheut kokende vanillemelk toe aan het mengsel en klop nog even door. Voeg het mengsel op zijn beurt toe aan de kokende vanillemelk en kook in 2 minuten al roerend gaar.

Stap 4

Laat de vanilleroom afkoelen. Giet het vanillemengsel uit op een koude bakplaat en haal er de vanillestokjes uit. Dek af met vershoudfolie. Plaats de bakplaat 10 minuten in de koelkast.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de muffinvorm in en haal de rolletjes bladerdeeg uit de koelkast. Snij de rolletjes in 4 stukjes en vorm er kuipjes van. Plaats de kuipjes in de muffinvorm en druk de randjes aan.

Stap 6

Haal ook de vanilleroom uit de koelkast en verdeel het over de muffinvormpjes. Zet de vorm 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat nog even afkoelen en smullen maar!