60 min
6 personen

Ingrediënten

  • 1 rechthoekige rol bladerdeeg
  • 90 gr amandelmeel
  • 40 gr bloem
  • 4 el Meli-honing
  • een snufje zeezout
  • 85 gr boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1tl vanille-extract
  • 4 'dikke' of 6 'normale' stengels rabarber
  • 1 losgeklopt ei

Stap 1

Rol het bladerdeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Meng de bloem, het amandelmeel, de honing, het zout, de boter, twee eieren en het vanille-extract goed door elkaar.

Stap 3

Snijd de uiteinden van de rabarber en verwijder eventuele stugge draden. Snijd de stengels in kleine, langwerpige stukken.

Stap 4

Neem een lage, rechthoekige bakvorm en boter die goed in. Leg hierop het bladerdeeg. Doe het beslag in de vorm en vouw de zijkanten van het bladerdeeg één keer om naar binnen. 

Stap 5

Leg de stukken rabarber op het mengsel en druk ze een klein beetje aan. Bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg met wat losgeklopt ei.

Stap 6

Bak de rabarbertaart 25-30 minuten in de oven tot het beslag mooi omhoog is gekomen en de taart goudbruin is gekleurd. Laat afkoelen en werk af met wat extra honing.

Smakelijk!