• Voorbereiding: 10 minuten
  • Marineertijd: 3 uur
  • Oventijd: 75 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 1 dl tomatenketchup
  • 1 dl zoete chilisaus
  • 6 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • zout
  • peper

Stap 1

Pel de knoflook en pers ze fijn.

Stap 2

Meng de knoflook samen met de andere ingrediënten om de marinade te bekomen.

Stap 3

Schenk de marinade over de ribbetjes en laat de ribbetjes gedurende drie uur marineren.

Stap 4

In de oven:
Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de ribbetjes 75 minuten in de oven.

Op de barbecue:
Plaats de ribbetjes op een grill hoog boven de BBQ. Draai de ribbetjes elke 5 à 7 min om en besmeer ze telkens met de marinade. Laat ze ongeveer 20 à 25 minuten op de BBQ.