50 min
4 personen

Ingrediënten

    Soep
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 stengel groene selder
  • 1 wortel
  • 4 gestoomde rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • Afwerking
  • 1 el zure room
  • 1 el Meli-honing
  • 1 el graanmosterd
  • Peper en zout

Stap 1

Snipper de uien en de look fijn. Snij de selder en de wortel in blokjes. Snij de rode bieten in stukken.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg daarna ook de blokjes wortel en selder toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 minuten sudderen.

Stap 3

Breng ondertussen de zure room op smaak met peper, zout, de graanmosterd en de honing. Roer los.

Stap 4

Voeg de rode bieten toe en laat nog 5 minuten verder garen.

Stap 5

Mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de soep over diepe borden en lepel er in het midden wat dressing van zure room over. Garneer eventueel met pitten, zaden en plukjes groene kruiden.