15 min
4 personen

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 30 g ongebrande walnoten
  • Olijfolie
  • 50 g spekreepjes
  • 2 el Meli-honing
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • Peper en zout

Stap 1

Snijd de uiteinden van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes grondig. Kook ze vervolgens in ongeveer 4 min. gaar in gezouten water. Giet af en zet apart.

Stap 2

Pel en versnipper de sjalot. Snijd ook de knoflook in heel dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes.

Stap 3

Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn. Schep met een schuimspaan uit de wok.

Stap 4

Roerbak de spruitjes samen met de versnipperde sjalot op halfhoog vuur ca. 2 min. Voeg halverwege de honing toe.

Stap 5

Voeg de knoflook en walnoten toe aan de gekarameliseerde spruitjes en laat ongeveer 30 sec. meebakken.

Stap 6

Roer op het einde de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smakelijk!