20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 tl pindakaas
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el honing
  • 1/2 tl harissa
  • 1 el limoensap
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 200 g erwten
  • 200 g bladspinazie
  • 1/2 avocado
  • 200 g kipfilet
  • 50 g cashewnoten
  • Enkele blaadjes koriander

Stap 1

Maak eerste de dressing. Meng hiervoor de olie, honing, pindakaas, look, harissa en het limoensap. De dressing giet je op de bodem van de jar (zo blijven de groentjes erboven lekker knapperig).

Stap 2

Snij de rode paprika in blokjes, snij de wortel en courgette met een dunschiller in fijne, lange reepjes. Leg de paprika, erwten, wortel en de courgette boven op de dressing.

Stap 3

Bak de kip, kruid met wat peper en zout. Laat goed afkoelen en vul de jar verder aan.

Stap 4

Schil de avocado en snij in blokjes. Besprenkel met citroen- of limoensap om verkleuring tegen te gaan. Voeg toe aan je lunch.

Stap 5

Werk af met spinazie, kruiden en cashewnoten.

TIP

Wissel gerust af met de ingrediënten: glasnoedels, boontjes, pitten en zaden, het kan allemaal!