60 min
4 personen

Ingrediënten

    Voor de mascarponecrème
  • 3 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 el Meli-honing
  • Voor de brownies
  • 200 g pure chocolade
  • 250 g boter
  • 4 eieren
  • 300 g suiker
  • 60 g patisseriebloem
  • 80 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuif zout
  • 20 g brésiliennenootjes

Stap 1

Start met de brownie zodat er voldoende tijd over blijft om af te koelen. Breek de chocolade in stukjes en snijd de koude boter in blokjes. Zet een pot met warm water op het vuur en smelt de boter en de pure chocolade au bain-marie.

Stap 2

Breek de volledige eieren in de mengschaal van een keukenmachine. Klop de eieren op een matige snelheid tot een luchtige en schuimige massa. Voeg dan de suiker toe. Laat nog even mengen tot het mengsel bleek en schuimig is.

Stap 3

Zeef in een andere kom de bloem en meng met cacaopoeder, bakpoeder en een snuif zout.

Giet de gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren. Voeg ook de droge ingrediënten toe. Meng alles kort in de keukenmachine. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Stap 4

Neem een ovenschaal en bedek de randen met boter en vervolgens met een vel bakpapier. Schenk het beslag in de ovenschaal. Strooi er een laagje brésiliennenootjes over.

Stap 5

Bak het beslag 20 minuten in een oven van 180°C.

Stap 6

Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. De buitenkant wordt krokant en de binnenkant blijft zacht en vochtig. Snij het afgekoelde gebak in stukken die je gemakkelijk kunt verkruimelen.

Stap 7

Ga nu aan de slag met de mascarponecrème. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de mascarpone door. Maak het extra zoet door een eetlepel honing toe te voegen.

Stap 8

Verdeel een beetje van de mascarponecrème over vier mooie glazen. Lepel er eerst wat blauwe besjes op, dan een laagje verbrokkelde brownie. Herhaal. Eindig met een laagje mascarponecrème. Werk af met opnieuw wat fruit en serveer.