90 min
4 personen

Ingrediënten

    Ingrediënten
  • 250 g boter + extra klontje
  • 300 g patisseriebloem + beetje extra
  • 5 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g Meli-honing
  • 2 appels
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • bloemsuiker ter decoratie

  • Benodigdheden
  • Bakvorm
  • Schilmes
  • Mengkom
  • Zeef
  • Grote lepel
  • Klopper

Stap 1

Snij de boter in stukken. De boter is hiervoor best op kamertemperatuur. Voeg de honing en suiker toe en meng tot een gladde massa. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag.

Stap 3

Zeef de bloem door het mengsel. Door te bakken met gezeefde bloem, krijg je uiteindelijk een beter en luchtiger resultaat.

Stap 4

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees van elke appel in kleine stukken.

Stap 5

Voeg de appels toe aan het beslag, samen met het bakpoeder en de kaneel. Meng alles goed door elkaar.

Stap 6

Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met bloem.

Stap 7

Doe het beslag in de vorm. Bak de cake goudbruin in een oven van 180 °C, gedurende een uur.

Stap 8

Laat het gebak rustig afkoelen. Ontvorm nadien.

Stap 9

Werk de cake eventueel af met wat bloemsuiker en verras je geliefde met vers gebak!