120 minunten (waarvan 90 min. gaartijd in de over)
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg varkenswangen (ontvliesd)
  • 75 cl kriekbier
  • 3 sneetjes Meli honingkoek
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 teentje look
  • 3 uien
  • boter
  • 4 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • zout
  • peper

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2

Snipper de uien en plet het teentje look.

Stap 3

Zet een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.

Stap 4

Fruit de ui samen met de look.

Stap 5

Snijd de varkenswangen in twee gelijke stukken.

Stap 6

Zet een tweede pot op een matig vuur en smelt er opnieuw een klontje boter in.

Stap 7

Bak de stukjes varkenswang goudbruin en kruid met peper en zout.
Let op: enkel de buitenzijde moet gekleurd worden, het vlees hoeft dus niet gaar te zijn.

Stap 8

Schep de stukjes varkenswang in de andere pot. Giet het vet uit de pot waar je het vlees in schroeide en zet opnieuw op een matig vuur.

Stap 9

Schenk het kriekbier over de bodem van de pot, laat opwarmen en roer de bakresten los.

Stap 10

Schenk het mengsel bij de ui en de varkenswangen, voeg de kruidnagels toe en maak een bouquet garni van de tijm en de laurier. Voeg toe aan de stoofpot.

Stap 11

Smeer een dikke laag mosterd op de Meli honingkoek en leg ze met de mosterd naar beneden op het vlees in de stoofpot.

Stap 12

Gaar de varkenswangen gedurende 1.30 à 2 u. in de oven. Vergeet de bouquet garni niet uit de stoofpot te halen.

TIP

Serveer dit heerlijk zachte vlees met verse frietjes en een frisse salade! Succes verzekerd!