Detox thee

Thee kan een zuiverende werking hebben op je lichaam. Met de juiste ingrediënten tover je in een handomdraai een detox thee. Zet een pot water op en meng daarin ¼ theelepel kurkuma, 3 cm geraspte gember, sap van een halve citroen en 1 theelepel Meli-honing. Wacht totdat het water kookt en laat de kruiden nog op een laag vuurtje 10 minuten trekken. Giet de thee door een zeef in een glas. Voor extra smaak kun je nog een zakje kruidenthee, zoals kamille, venkel of bradnetel toevoegen. Detoxen maar!

Chai latte

Mmm, na deze chai latte kruip je in bed of in de zetel, want hier word je lekker slaperig van. Verwarm een glas melk (amandel- of havermelk kan ook) in een grote pan, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Laat een zakje zwarte thee 3 minuten in de melk trekken. Meng de thee met 1 theelepel Meli-honing, ¼ theelepel kaneel, 1 cm geraspte gember, ¼ theelepel kruidnagels en een ¼ theelepel kardemom. Laat een kwartier sudderen in de pan en garneer warm met steranijs. Tip: wil je de dag starten met deze heerlijke chai latte? Doe er dan een shot espresso in en maak er een kruidge energizer van!

Warme choco

Warme choco is altijd lekker, maar van deze spicy variant krijg je het echt goed warm op een koude avond. Voor vier glazen warme choco met pepermunt warm je 750 ml melk op, samen met een snufje zout en 250 ml verse slagroom. Haal de pan van het vuur wanneer het begint te koken. Voeg dan 300 gram pure chocolade, ½ theelepel pepermunt-extract en 1 theelepel Meli-honing en laat de chocolade smelten. Verdeel over vier glazen en schaaf er nog wat extra chocolade bovenop voor de garnering.