50 min (20-25 min. baktijd)
6 personen

Ingredients

  • 125 ml honing
  • 150 g lichtbruine suiker (basterdsuiker)
  • 150 g hoeveboter (gezouten)
  • 300 g bloem
  • 6 tl bakpoeder
  • 4 tl kaneel
  • 4 eieren
  • 3 tl gemalen kruidnagel
  • 200 g gekonfijte citroensnippers
  • Muffinbakvorm (eventueel 2)

Honing is natuurlijk een ideaal ingrediënt voor taarten, cakes en ander lekkers! Bij Meli trekken we vandaag de keuken in om heerlijke honingbommen de maken, perfect voor de zoetekauwen onder ons. Smakelijk!

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Step 2

Smelt de honing samen met de suiker en de boter op een laag vuurtje. Laat het mengsel een tiental minuten afkoelen en meng er de eieren door.

Step 3

Zeef de bloem, kaneel, kruidnagel en het bakpoeder en giet bij het honingmengsel.

Step 4

Meng nu ook de citroensnippers bij het beslag en verdeel het over de muffinbakplaat. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 cm beslag per vakje hebt.

Step 5

Bak gedurende 20 à 25 minuten op 180 °C tot de honingbommen goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.