30 min voorbereiding - 50 min baktijd
4 personen

Ingredients

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 100 g boter
  • 50 ml melk
  • 100 g bio bloemenhoning van Meli
  • 75 g blonde kandijsuiker
  • 1 citroen
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 snuifje zout

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Step 2

Verwarm de boter samen met de honing en de blonde kandijsuiker op een laag vuurtje.

Step 3

Neem het mengsel van het vuur en voeg nu de bloem, de melk, het ei, het zout en de geraspte gember toe. Meng tot een glad beslag en voeg wat citroensap toe.

Step 4

Rasp de schil van de citroen en voeg de zeste toe aan het beslag.

Step 5

Vet de cakevorm in met wat boter en bloem zodat de cake niet aan de vorm plakt.

Step 6

Giet het mengsel in de vorm en bak gedurende 50 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten vooraleer je de cake uit de vorm haalt.