Ingrediënten
- 600g wortelen
- 1 ui
- 800ml water
- 2 blokjes groentenbouillon
- 3 eetlepels Meli honing
- 2 teentjes look
- 200ml lichte room
- 2 theelepels citroensap
- bakboter
- peper en zout
Stap 1
Snipper de ui en de knoflook fijn en hak de geschilde wortelen in stukjes.
Stap 2
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de knoflook kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.
Stap 3
Overgiet met water en voeg de bouillonblokjes toe. Zet op het hoogste vuur tot het kookt en laat dan 30 minuten verder sudderen.
Stap 4
Voeg de honing en het citroensap toe en kruid met peper en zout.
Stap 5
Mix het geheel & voeg de room toe. Zet nog 5 minuten op een laag vuurtje. Zorg ervoor dat je de soep niet meer laat koken.