NL

/

FR
Beste bezoeker, u bezoekt onze website via Internet Explorer. Deze browser wordt niet langer ondersteund door Microsoft. Voor een ideale gebruikservaring raden wij u aan om onze website te bezoeken via recente versies van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox. ×

Het is belangrijker dan ooit om de bijen te beschermen. Benieuwd hoe ook jij kan helpen?
Ontdek hieronder onze tips en kom te weten hoe je kans maakt op een verrassing!

Protéger les abeilles est plus important que jamais. Envie de savoir comment leur donner un coup de pouce? Découvrez ci-dessous nos conseils et comment vous pouvez tenter de gagner une surprise!

De Honinghelden zijn geland…
En nu ook een Voetbalheld!

De Honinghelden zijn geland!

Bijen zijn stoere beestjes, dat weten we allemaal. Toch hebben ze soms wat extra bescherming nodig wanneer ze hun belangrijke taak uitvoeren. Bestuiven is namelijk gevaarlijker dan je denkt! Bij Meli doen we er daarom alles aan om hen te helpen. Gelukkig kunnen we rekenen op de Honinghelden!

Met hun leuke hoofdjes en kleurrijke outfits kan je er haast niet naast kijken. Ze mogen dan wel klein zijn, maar onze Honinghelden wijken voor geen enkele vijand. Ze gaan de strijd moedig aan! Haast je naar de Carrefour, Match, Louis Delhaize, Jumbo of Cora in jouw buurt en zie of jij onze Honinghelden kan vinden.

Honingheld Max

Max

Max is een echte leider! Hij speurt het kwaad op als geen ander en zet de Honinghelden meteen in actie.

Honingheld Molly

Milo

Milo is sportief en dus ook de snelste van het team. Hij schiet als een voetbal vooruit, altijd als eerste aanwezig bij mogelijk gevaar!
Honingheld Mario

Mario

Elk team heeft natuurlijk zijn grappenmaker nodig. Met Mario valt er nooit een saai moment te beleven bij de Honinghelden!

Honingheld Mimi

Mimi

Mimi is de jongste Honingheld, maar ze is ook de stoerste! Vijanden groot of klein, zij is van niemand bang.

Welkom in ons team, Milo!

Sinds kort hebben Max, Mario en Mimi er een nieuw vriendje bij: Milo. Hij is de sportieve ster onder de Honinghelden. Als voetballer is hij dol op voedzaam en evenwichtig eten. Daardoor heeft hij altijd genoeg energie om veel doelpunten te scoren en het team te versterken. Net als Milo verzot op voetbal?

Help onze helden

Max, Mario, Mimi en Milo doen hun uiterste best om bijen over de hele wereld te beschermen. Wil jij de Honinghelden helpen? Er bestaan talloze manieren waarop ook jij je steentje kan bijdragen. Max deelt graag zijn favoriete tips:

Open a bee hotel

Het is voor bijen niet altijd even eenvoudig om een goede slaapplek te vinden. Toch zijn we niet kieskeurig! Zelfs met wat stronken hout of losse aarde kan je al heel wat bijen een goede rustplek bieden. Wil je graag nog meer doen? Haal dan een bijenhotel in huis of maak er zelf eentje.

Laat wat blaadjes liggen

Door gevallen bladeren niet op te ruimen bespaar je jezelf niet alleen een hoop werk, je biedt bijen ook goede beschutting! Laat dus gerust een dun laagje liggen als er nog eens wat blaadjes naar beneden dwarrelen.

Plant bloemen

Het lijkt misschien simpel, maar door gewoon meer bloemen in je tuin (of op je balkon) te planten, help je onze gestreepte vrienden al! Zeker in het najaar hebben bijen meer moeite om voldoende voedsel te vinden. Door het hele jaar door bloemen te voorzien, houd je de bijtjes blij.

Bovendien ziet jouw tuin er zo ook supermooi uit!
Bovendien ziet jouw tuin er zo ook supermooi uit!

Knutselinspiratie

Heb jij zelf al een Honingheld in huis gehaald? Onze helden staan niet alleen in voor de bescherming van de bij, ze zijn ook superleuk om mee te spelen. Benieuwd hoe je met de helden nóg meer speelplezier beleeft? Lees dan zeker onze knutseltips!

Help jij ons met een nieuwe vermomming?
Help jij ons met een nieuwe vermomming?
Knutselen vermomming

Eerst: een goede vermomming

Als superheld is het belangrijk dat je vijanden je ware identiteit niet ontdekken… Tijd voor een makeover dus!

Knutselen Handpop

En… Actie!

Ontdek welke gekke avonturen de Honinghelden meemaken! Met de leuke hoofdjes maak jij je eigen handpoppen die staan te popelen om in actie te schieten. Aan de slag!

Honinghelden bijenbeeld

Eer de Honinghelden

Ook de kleinste helden verdienen een standbeeld! Met slechts een paar benodigdheden kun jij de Honinghelden eren voor hun harde werk.

Win win win!

Ben jij even sportief als onze nieuwe Voetbalheld Milo? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een leuke prijs!

Milo ziet graag zijn sportieve vriendjes aan de slag. Het enige wat je moet doen is een filmpje maken van jouw gekste voetbaltrucje en delen met de hashtag #MeliVoetbalVlaanderen. Extra punten als je je verkleedt als een bij!

Je kan alleen meedoen of een filmpje maken samen met je klas, sportteam of jeugdbeweging. De origineelste trucjes winnen een exclusieve Meli-voetbal. Een bedankje van ons én onze zzzoemende vrienden.

Maak je er wel een bijzzzzondere foto van?
Maak je er wel een bijzzzzondere foto van?
Word jij binnenkort de coolste voetballer van jouw klas?