30 minuten
4 personen

Ingredients

  • 1 venkel
  • 1 bussel radijzen
  • 1 bussel veldsla
  • 1 gele pompelmoes, 1 roze pompelmoes, 1 rode pompelmoes
  • 2 el Meli-honing
  • 2 dl slaolie
  • 1 eierdooier
  • een scheutje sesamolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el zure room
  • rode wijnazijn
  • natuurazijn
  • 1 mespunt sambal
  • croutons

Step 1

Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd deze samen met de radijzen (evt. met een mandoline) in hele fijne schijfjes. Wil je knapperige groenten? Leg de venkel- en radijsplakjes dan in ijswater.

Step 2

Verwijder de boven- en onderkant van de pompelmoezen en snijd de buitenste en witte schil weg. Doe ze vervolgens in partjes en vang het sap op. 

Step 3

Meng het pompelmoessap met de eierdooier, honing en mosterd en giet er de olie bij. Meng alles met een staafmixer tot vinaigrette.

Step 4

Voeg een scheutje sesamolie, rode wijnazijn en de zure room toe aan de vinaigrette. Kruid met peper en zout. De liefhebbers kunnen ook een mespunt sambal toevoegen.

Step 5

Laat de venkel- en radijsplakjes uitlekken en doe ze in een kom. Meng deze met de veldsla, de partjes pompelmoes en de vinaigrette. Kruid opnieuw met peper en zout en werk af met een likje azijn, olie en een handje croutons.