15 min
8 personen (of voor 1 kilo vlees)

Ingredients

  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 el tomatenpasta
  • 3 takjes rozemarijnblaadjes
  • 3 el tijmblaadjes
  • 6 el munt
  • 1 el Meli honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuifje chilipoeder

Een goede marinade staat of valt met een goede basis: een zuur ingrediënt, een vet ingrediënt en een smaakmaker, zoals een zoete honingtoets. De citroen-honingmarinade van Meli vinkt alle hokjes af!

Stap 1

Pers de knoflook en meng met de olijfolie en de fijn gesneden tijm, munt en rozemarijn in een kleine kom. Voeg dan het citroensap, de tomatenpasta, wat Meli honing, paprikapoeder en chilivlokken toe. Roer goed.

Stap 2

Plaats het vlees (ribbetjes en biefstuk zijn de beste keuzes voor deze marinade) in een afsluitbare plastic zak en meng met de marinade.

Stap 3

Kneed de marinade goed in het vlees en laat het op z’n minst een uur, indien mogelijk een nacht, in de koelkast staan.

Stap 4

Haal het vlees ongeveer een half uur voor het koken uit de koelkast zodat het langzaam op kamertemperatuur kan komen. Nu ben je klaar om te bakken, grillen en koken!

Tip

Serveer met sesamzaad en fijngehakte peterselie om het vlees als een mooi gerecht op te dienen!