20 min
4 personen

Ingredients

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 teentjes look (geperst)
  • 1 el geraspte gember
  • 3 tl rode pesto
  • 2 el citroensap
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl harissa
  • 2 tl zout
  • 80 ml acaciahoning van Meli
  • olijfolie

Step 1

Spoel de groenten. Snij de courgette en de aubergine overlangs in schijven (langs de lange zijde) en snij ook de paprika in grove stukken. Meng met een goede hoeveelheid olijfolie.

Step 2

Leg een bakvel op een ovenplaat en leg er de groenten op. Rooster de groenten vervolgens in een oven van 220 °C.

Step 3

Verhit een flinke scheut olijfolie op een laag vuurtje in een grote pan. Voeg de geraspte gember en geperste look toe. Voeg vervolgens alle droge kruiden en specerijen toe, samen met de harissa, acaciahoning, pesto, het zout en het citroensap.

Step 4

Voeg de groenten toe en voeg naar smaak nog wat citroensap en zout toe. Werk af met wat verse koriander of munt.