40 minuten
12 stuks

Ingredients

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g suiker
  • snufje zout
  • 60 g boter
  • 2 eggs
  • 1,5 dl melk
  • 2 appels
  • 3 eetlepels honing

Step 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Step 2

Snij de appels in kleine stukjes. Zet een pannetje op het vuur met 10 gram boter, de stukjes appel en de honing tot de stukjes appel zacht zijn.

Step 3

Meng de zelfrijzende bloem met de suiker en het snufje zout.

Step 4

Smelt 50 gam boter en meng dit met de melk en de eieren.

Step 5

Maak een kuiltje in de bloem en giet het boter-ei mengsel erin. Roer tot een glad mengsel.

Step 6

Roer nu de appelstukjes door het beslag en verdeel over de muffinvormpjes. Doe de vormpjes ongeveer 2/3 vol.

Step 7

Bak de muffins gedurende 20 à 25 minuten tot ze goudbruin kleuren.