20 min
2 personen

Ingredients

  • 1 appel
  • ½ el honing
  • 2 klontjes boter
  • 1 ei
  • Snuifje kaneel
  • Flinke scheut melk
  • ½ el vanillesuiker
  • Snuifje zout
  • 2 sneetjes briochebrood van 2 cm dik, kan eventueel ook met gewoon brood

Step 1

Start met het karameliseren van de appel. Schil de appel en snij in kleine stukjes.

Step 2

Voeg de stukjes appel toe in een ruime pan met bruisende boter. Voeg de honing toe. Zet het vuur zachter en laat 10 minuten karameliseren. Roer regelmatig!

Step 3

Maak ondertussen het eimengsel. Breek hiervoor het ei in een mengkom. Kluts ze met een garde, samen met de kaneel. Schenk er daarna de scheut melk bij. Voeg dan ook de vanillesuiker en een snuifje zout toe en meng tot een egaal eimengsel.

Step 4

Snij daarna het briochebrood in sneden van 2 centimeter. De broodkorsten mag je er ook af snijden.

Step 5

Dompel de boven- en onderzijde van de stukken briochebrood in het eimengsel. Smelt ondertussen een klont boter in een tweede pan.

Step 6

Bak het ‘verloren’ briochebrood goudbruin in de hete boter. Draai de schijven brood tijdig om, zodat ze niet verbranden.

Step 7

Serveer het gebakken briochebrood met de gebakken appelstukjes. Wil je er een dessert van maken? Voeg dan nog een bolletje ijs toe. Smakelijk!