Granaatappelcocktail met honing

Deze granaatappelcocktail is niet alleen heerlijk als aperitief, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit. Meng 125 ml gekoelde granaatappelsap met het sap van 1 citroen, 2 tl Meli-honing en 1 tl kaneel. Heb je een cocktailshaker in huis? Shake dan met een paar blokjes ijs. Zeef het mengsel en verdeel over vier glazen. Werk af met prosecco of een fruitig alternatief zoals sparkling elderflower of veenbessensap en garneer met granaatappelpitjes en een citroenschil.

Kruidige (alcoholvrije) spritzer met honing

Een topfeest begint met een unieke spritzer. Voor vier glazen verwarm je 6 tl Meli-honing met 125 ml water en 8 takjes rozemarijn. Haal na 5 minuten de pan van het vuur en laat de kruiden nog 15 minuten inwerken. Zeef het mengsel en roer er 5 tl vers citroensap doorheen. Laat daarna afkoelen in de koelkast. Klaar om te serveren? Verdeel over vier champagneglazen en werk af met champagne of cava en garneer met een takje rozemarijn.

TIP:  Liever geen alcohol deze keer? Gebruik bruiswater in plaats van cava.

Sweet espresso martini

Voor een klassieke after dinner cocktail kies je natuurlijk de espresso martini. Hiervoor heb je een cocktailshaker nodig en honingsiroop. Verwarm 375 ml water, 375 ml Meli-honing en 375 gram suiker in een pannetje totdat alles is opgelost. Laat afkoelen en bewaar de honingsiroop in een afgesloten fles. Voor een sweet espresso martini mix je 25 ml espresso, 10 ml honingsiroop, 25 ml koffielikeur zoals Kahlua, 25 ml wodka en ijs in een shaker. Garneer in een koffieglas met 3 koffiebonen.