45 min
6 personen

Ingrediënten

  • 9 sneetjes Meli-honingkoek
  • Zachte, smeuïge kaas met pit (bv. Explorateur of Camembert)
  • Rambol met noten
  • Fijne gebakken spekjes
  • Verse tijm
  • Stukjes peer
  • Kweeperen, appelgelei of zelfgemaakte perenconfituur
  • 4 el honing van Meli
  • 250 g notenmix

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2

Hak de notenmix in stukjes (niet te fijn). Doe de gehakte noten samen met de honing in een kom en meng goed. Verspreid ze over de bakplaat en plaats deze 15 minuten in het midden van de oven. Schep de noten om de 5 minuten om. Zo branden ze niet aan.

Stap 3

Bak de spekjes op een hoog vuur.

Stap 4

Leg een groot vel plasticfolie in een rechthoekige bakvorm. Zo kan je de terrine gemakkelijk ontvormen.

Stap 5

Leg 3 sneetjes honingkoek op de bodem van de bakvorm. Bestrijk met een laagje zachte, smeuïge kaas. Verspreid de gebakken spekjes op de kaas en kruid met de verse tijm. 

Stap 6

Breng een tweede laag honingkoek aan. Bestrijk deze met Rambol met noten en leg de stukjes peer erop.

Stap 7

Dek af met een derde laag honingkoek. Druk het geheel lichtjes aan. Warm de gelei op en strijk deze over de honingkoek. Werk af met de gekarameliseerde nootjes.

Stap 8

Dek de terrine af met plasticfolie en zet deze minstens 1 uur in de koelkast. Dien op met een lekkere notensalade, kerstomaatjes en honingvinaigrette. Smakelijk!