Met deze snelle pasta’s ben je klaar voor het weekend. Pak je pasta mee in een picknickmand en geniet van een heerlijke zomerlunch buiten.

Romige tagliatelle met champignons en honing

Met dit recept zet je binnen een handomdraai een smaakvolle, romige pasta op tafel. Kook 400 g tagliatelle beetgaar. Bak 2 fijngesneden teentjes knoflook met 1 ui in een pan met olijfolie. Voeg 1 el Meli-honing toe om te karamelliseren. Kook na een paar minuten 500 g Parijse champignons, 200 g rucola, 250 ml room en 100 ml witte wijn mee. Maak het gerecht af met wat geraspte parmezaan. Ideaal voor een snelle, warme maaltijd!

Pasta met spinazie, geitenkaas en honing

Een pasta die koud en warm even lekker is? Met dit recept maak je een lekkere, simpele pasta en neem je de restjes mee naar je werk (alles opeten mag natuurlijk ook!). Kook 400 g fusili beetgaar. Fruit 1 ui met een scheutje olijfolie in de pan en voeg daarna 500 g spinazie toe. Laat de spinazie uitlekken. Mix de fusili met 200 g zachte geitenkaas, 150 g gehakte walnoten, 3 el Meli-honing en de uitgelekte spinazie.

Pasta met gekaramelliseerde venkel en ansjovis en brood

Heb je nog oud brood in de keuken liggen? Gooi het niet weg, maar gebruik het in dit recept. Snijd 2 venkels in fijne reepjes en bak ze met tijm, peper en zout in de pan met een scheut olijfolie. Voeg 1 tl Meli-honing toe en karamelliseer de venkel. Hak 100 g brood fijn en bak deze samen met 2 fijngesneden teentjes knoflook en vier ansjovissen bruin. Gebruik hiervoor de olijfolie van de ansjovis. Meng het broodmengsel met de venkel, een vuistje verse peterselie en geraspte pecorino. Kook 400 g. volkorenpenne, meng alles goed en voilà, je gerecht kan op tafel! Smakelijk!