60 minuten
4 personen

Ingredients

  • 200 gr. ongezouten boter
  • 250 g notenmengeling (natuur, waarvan 100 g. fijngehakt)
  • 200 gr. suiker (eventueel kokosbloesemsuiker)
  • 200 gr. zelfrijzende bloem
  • 150 g pure chocolade (90% cacao)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 el paneermeel
  • ½ tl zout
  • 4 el honing

Stap 1

Verwarm de oven voor: 175 °c (heteluchtoven) of 200 °c (elektrische oven).

Stap 2

Smelt de chocolade au bain marie en meng met een mixer samen met de boter, de suiker, het zout en de vanillesuiker met de mixer. Blijf mengen tot je een romig geheel krijgt.

Stap 3

Voeg geleidelijk aan de eieren toe en zeef ook de zelfrijzende bloem er al kloppend door.

Stap 4

Voeg de gehakte noten toe aan het beslag.

Stap 5

Vet de cakevorm in met boter, bestrooi met paneermeel en giet het beslag in de vorm.

Stap 6

Meng de overige 150 g noten met de honing in een kom. Verdeel het stroperige mengsel over het beslag.

Stap 7

Plaats de cake in de oven gedurende ongeveer 45 min. Laat vervolgens een kwartiertje afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.