40 minuten
12 stuks

Ingredients

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • snufje zout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel gember
  • snufje nootmuskaat
  • 240 g boter
  • 6 eetlepels Meli honing
  • 1 groot ei
  • 300 g pompoen, gekookt & gepureerd
  • gehakte pecannoten

Pompoenen uitgesneden voor Halloween, en zin om iets origineels te maken met de inhoud? Probeer deze pompoen-honing muffins!

Step 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinbakvorm met muffinpapiertjes en zet opzij.

Step 2

Meng bloem, zout, kaneel, gember en nootmuskaat in een kom. Zet opzij.

Step 3

Doe de boter in een kom en mix met een elektrische mixer over het oppervlak tot de boter een lichte kleur krijgt. Voeg daarna de honing, het ei en de pompoen toe en meng tot een geheel.

Step 4

Voeg de inhoud uit stap 2 bij de inhoud uit stap 3 en meng tot er geen klonters meer overblijven. Voeg de pecannoten toe en meng kort.

Step 5

Vul de muffinvormpjes met het beslag. Werk eventueel af met wat suiker over de muffins voer een extra zoete toets.

Step 6

Bak 25 à 30 minuten in de oven.